Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Termos içindeki koku nasıl giderilir? Termos kokusu nasıl geçer? - Termos Dünyası

Termos içindeki koku nasıl giderilir? Termos kokusu nasıl geçer?

Nasıl bulmak istiyorsan öyle bırak! İhmalkarlık konu fark etmeksizin kötü sonuçları beraberinde getirir. Termoslarda da durum aynı. Gün içinde birçok alanda yanımızda olan termoslarımızın temizliğini ihmal ettiğimizde kötü kokular oluşabiliyor. Ortaya çıkan kötü kokular sonrasında soluğu arama motorunda aldınız ve bu kötü kokulardan kurtulmak istiyorsunuz. Çok iyi anlıyoruz. Termos içindeki koku nasıl giderilir, termos kokusu nasıl geçer gibi sorularınızın cevabını vermek için bir içeriğimizle daha karşınızdayız. Başlıyoruz!

Bu blog yazısına özel indirim kodu: EN2021

Bu blog yazısını okuyorsan şanslısın çünkü bu yazıya özel termos indirimi mevcut! (Kısa süreliğine geçerlidir)

EN2021 kodunu kullanarak 20 TL indirimle termos sahibi olabilirsin. Aşağıdaki butona tıklayarak istediğin termosu seç, sepetine ekle ve ödeme sayfasında kodu kullan!

Termosları İncele

Termos içindeki koku nasıl giderilir, termos kokusu nasıl geçer gibi soruları sormamak ve kötü kokular ile bir kez daha karşılaşmamak için termosunuzun temizliğini ihmal etmemeniz gerektiğiniz hatırlatarak başlayalım. Termoslar gün içinde çayınızın, kahvenizin, suyunuzun ya da diğer içeceklerinizin ısısını korumak için tasarlanmış dayanıklı ve çevre dostu ürünlerdir. Nerede olursanız olun içeceğiniz termosun içinde güvende! İçeceklerimizi gün boyu emanet ettiğimiz termosların temizliğini ihmal ettiğimizde oluşan koku, bir sonraki kullanım deneyiminizi düşürüyor. Ortaya çıkan koku ise rahatsızlık veriyor ve keyifli bir kullanımın önüne geçiyor. Peki termos içindeki koku nasıl giderilir?

Termos içindeki koku nasıl giderilir?

Termos içindeki koku nasıl giderilir şikayeti için birden fazla çözüm önerisi sunacağız. Sunacağımız yöntemler içinden kendiniz için en uygun olanı uygulayarak kötü kokulardan çok kolay bir şekilde kurtulabilirsiniz.

termos içindeki koku nasıl giderilir

Termoslar günün her alanında içeceğimizin sıcaklığını koruyan ürünlerdir. Aynı termos içinde çay, kahve, su hatta biri gibi içeceklerimizi taşıyor, büyük modellerde yemeğimizi de taşıyoruz. Bir sonraki kullanımda farklı içecek ya da yemekler için kullanırken bir önceki kullanımdan kaynaklanan kokular ise çok can sıkıcı olabiliyor. Ancak termos içindeki koku nasıl giderilir konusunda vereceğimiz ufak tüyolar sayesinde kötü kokulardan kolay bir şekilde kurtulacaksınız. Termos içindeki koku nasıl giderilir kadar sorulan bir diğer soru ise termos kokusu nasıl geçer.

Termos kokusu nasıl geçer?

Termos kokusu nasıl geçer sorusuna cevap olarak hiç fikri olmayan biri bile çok basit bir şekilde “temizleyerek” olarak cevaplayabilir. Asıl konu nasıl temizlemeniz gerektiği. Alt satırlarda termos kokusu nasıl geçer sorusunun cevabı için birden fazla yöntem belirttik. Kendiniz için en uygun olan yöntemi uygulayabilir, termosunuzdaki kötü kokuları giderebilirsiniz.

Bir sonraki kullanımınızda, önceki kullanımdan kalan kokular, o an içeceğiniz çay ya da kahvenin keyfini yaşamanızın önüne geçebilir. Bu sebeple her kullanımdan sonra termosunuzu temizlemenizi ve bir sonraki kullanım için hazırlamanızı öneriyoruz. Bu sayede termosunuzu her kullandığınızda ilk günkü filtre kahve keyfini yaşayabileceksiniz. Peki bu termos kokusu nasıl geçer?

termos kokusu nasıl geçer

1. Maden suyu - Su Karışımı

Maden suyu içerdiği bileşenler ile termostaki lekeler ve kokulardan kurtulmanızı sağlamaktadır. Kolay temin edilebiliyor oluşu sayesinde en kolay temizlik alternatiflerinden biri olarak göze çarpıyor. Diğer yöntemlerin (tuz-buz karışımı ile çalkalama) termosunuzu çizeceğini düşünüyor ve yapmak istemiyorsanız maden suyu da sorununuzu çözüyor merak etmeyin.

Termosun içine bir şişe maden suyunu boşaltıyoruz. (Büyük termoslarda biraz su ilave edebilirsiniz) Ağzını kapatıp çalkalamaya başlıyoruz. Çok kolay olan bu işlemi tamamladıktan sonra termos kapağını biraz aralık bırakıyoruz ve gece boyunca beklemeye bırakıyoruz. Sabah uyandığınızda termosunuzu çalkalayıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

2. Tuz gücü!

Mutfak temizliğinin birçok alanında kullanılan tuz, termoslarda oluşan kötü kokuyu giderme konusunda da iş görüyor. Ayrıca buz ile karıştırılıp kullanıldığı ikinci bir yöntem de var ancak ona sonra değineceğiz.

Tuz bildiğiniz üzere kötü kokuları çeker. Termosumuzda oluşan kötü kokuyu gidermek için 1 çay bardağı ila yarım çay bardağı arasındaki tuzu termosa boşaltıp, kapağını hafif bir şekilde kapatıyoruz. Sabah uyandığımızda termosu duruluyor, kötü kokulara veda ediyoruz. Küçük tuz tanelerinin termosta kalmaması ve içeceğimizin tadını bozmaması için dikkatli bir şekilde durulamakta fayda var.

Okumanı Öneririz: Su termosu fiyatları ne kadar?

İç kısmı demir olan termoslarda tuza ek olarak buz parçaları ekleyebilirsiniz. Termosun yarısına kadar eklediğiniz buzlara ek olarak iki yemek kaşığı tuz ekleyin ve kapağı kapatın. (Oval şekilli buzlar kullanın. Sivri hatları olan buzlar termosunuza zarar verebilir.) Buz sesi azalana kadar çalkalayın. Tuz kötü kokuları alacağı gibi parçalanan buz taneleri yüzeyde olan lekeleri çıkarmanız için yardımcı olacaktır.

3. Termosu sirkeli su ile yıkama yöntemi

Sofralarımız haricinde temizliğin doğal destekçilerinden olan sirke, termos temizliğinde de iş görüyor. Diğer yöntemler gibi çok kolay olan bu temizleme yönteminde termosun içine bir çay bardağı kadar sirke ekliyoruz. Sirkeyi ekledikten sonra termosun ağzına kadar su ekliyor, çalkalamaya başlıyoruz. Bir süre çalkaladıktan sonra termosun kapağını akıp sirkeli suyu boşaltıyoruz. Kötü kokuları gidermesi için kullandığınız sirkenin termosta bırakacağı kokudan endişeleniyor olabilirsiniz. Ancak bu işlem sonrasında standart, her zaman kullandığınız bulaşık deterjanı ve süngerin yumuşak kısmı ile kısa bir temizlikten sonra hem sirke hem de eski kötü kokulardan eser kalmadığını göreceksiniz.

4. Karanfilli su

Ne yaptıysanız olmadı, kötü kokular geçmedi. Demek ki çok daha keskin bir çözüme ihtiyacınız var. Bu noktada karanfilli su devreye giriyor. Sirkeden sonra bir başka doğal üründen biri olan karanfil, keskin kokusu sayesinde kötü kokuları gidermenizi sağlayacaktır.

Karanfilli suyu hazırlamak için öncelikle bir tencere içini su ile dolduruyoruz. İçine bir tatlı kaşığı ölçeğinde karanfil ekliyoruz ve kaynatmaya başlıyoruz. Su kaynadıktan sonra altını kapatıp biraz karıştırdıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Karanfilli su hafif ılındıktan sonra termosa ekliyor, termos içinde bir gece boyunca bekletiyoruz. Bir sonraki gün karanfilli suyun bıraktığı aromayı gidermek için kullandığınız bulaşık deterjanı ve süngerin yumuşak tarafı ile termosunuzu yıkayın. Hepsi bu kadar. Bir yöntemin daha sonuna geldik bir sonrakine geçelim.

5. Belki de sorun kapaktadır?

Termosu kullanmak istiyorsunuz ama burnunuza kötü kokular mı geliyor? Termos içindeki koku nasıl giderilir? Termos kokusu nasıl geçer? gibi sorular soruyorsunuz ve soluğu burada alıyorsunuz. Farklı yöntemler, farklı tavsiyeler… Hepsini denediniz koku yine çözülmedi. Belki de sorunun kaynağı kapaktadır? Kapak tasarımları kolay çıkarıp takılabilen, kolay temizlenebilen parçalardır. Ancak kolay sökülüp takılabilen bu parçaların arasında yer alan boşluklar, temizliği ihmal edilen termoslarda kötü kokulara yol açmaktadır. Bunun tekrar tekrar yaşanmaması için termos temizliğiniz kadar kapak temizliğine de önem vermelisiniz.

Termos kapağının parçalarını ayırıp suda bekletin. Ufak bir fırça yardımıyla (bulaşık süngeri de olur) temizleyin. Kurulayıp kullanmaya devam edebilirsiniz.

6. Karbonat ile termos temizliği

Bu yöntem en pratik ve izlemesi en keyifli yöntemlerden biridir. Önce lekelerinden kurtulmak istediğimiz termosu içi boş bir şekilde lavabonun içine koyuyoruz. Termosun içine bir çay kaşığı kadar karbonat ekleyip, daha önce kaynattığımız suyu çok da hızlı olmayacak şekilde ekliyoruz. Bu noktada kaynar su ve karbonat, leke ile savaşmaya başlıyor. Bu savaşı köpükteki renk değişiminden gözlemleyebilirsiniz.

Termos içindeki köpürme tamamlandıktan sonra termosunuzu durulayıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Ben işimi garantiye almayı severim diyorsanız bulaşık süngerinin yumuşak kısmına bir miktar bulaşık deterjanı ekleyip bir iki çevirebilirsiniz.

En iyi termos markaları arasında bulunan Aladdin, Thermos ve Stanley termos gibi ürünlerde ( bu yöntemleri kullanabilirsiniz. Umuyoruz ki, termos içindeki koku nasıl giderilir ya da termos kokusu nasıl geçer diye kara kara düşünen ziyaretçilerimizin merakını giderebilmişizdir. Bir daha tuzuydu, karanfiliydi uğraşmamak için termosunuzu bulmak istediğiniz gibi bırakmanızı tavsiye ediyoruz. Yine de siz bilirsiniz. Sağlıklı günlerde görüşmek dileğiyle!

Çeşitli kampanyalar ve yeni ürünler ile ilgili ilk kanaldan bilgi almak için bizi Instagram üzerinden takip edebilirsiniz.

İlgili İçerikler

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi - Termos Dünyası
Stanley The Adventure To-Go Bottle Termos İncelemesi

Stanley'nin The Adventure To-Go serisi, taşınabilir termos çözümlerinde geçmişten bu güne benzersiz bir kombinasyon sunuyor. Bu yazıda özellikle incelenen The Adventure...

Sepetim

Sepetinde ürün yok