Bu yıl tatiller daha sessiz ve kutlamalar daha küçük olsa da, yine de neşeli geçirebiliriz. Ve hiçbir şey, "iyi tatiller" denilince bir fırından yeni çıkmış kurabiye veya aileyle birlikte içilen kahveler gibi olmaz.
Bu blog yazısına özel indirim kodu: EN2021
Bu blog yazısını okuyorsan şanslısın çünkü bu yazıya özel termos indirimi mevcut! (Kısa süreliğine geçerlidir)
EN2021 kodunu kullanarak 20 TL indirimle termos sahibi olabilirsin. Aşağıdaki butona tıklayarak istediğin termosu seç, sepetine ekle ve ödeme sayfasında kodu kullan!
Kurabiye demişken, tatillerde yapabileceğiniz ve evden çıkmadan önce yemek termosu içine koyup kampa gidebileceğiniz birbirinden güzel tarifler öğrenmeye ne dersiniz? Elbette Stanley termos olmadan olmaz.
Çikolata Damla Kurabiye
Yaklaşık 2 düzine kurabiye ve ½ bardak şekerleme yapılır.
Kurabiye hamuru için malzemeler:
- ½ fincan tuzsuz tereyağı, yumuşatılmış
- 1 su bardağı esmer şeker
- 1 yumurta, hafifçe çırpılmış
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 oz (kare) şekersiz çikolata
- 1¾ su bardağı un
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karbonat
- ½ fincan süt
Buzlanma için malzemeler
- ½ fincan tuzsuz tereyağı
- 1¾ fincan kakao tozu, şekersiz
- ¾ fincan pudra şekeri
- 1½ çay kaşığı süt
- 1½ çay kaşığı vanilya özü
Kurabiye hamurunun yapımı
- Büyük bir kaba krema, tereyağı ve şekeri katın. Ardından yumurta, vanilya ve çikolata ekleyip iyice karıştırın.
- Orta boy bir kapta un, tuz ve kabartma tozunu karıştırın.
- Tereyağı karışımına dönüşümlü olarak kuru malzemeleri ve sütümüzü ekleyin.
- Hamuru örtün ve geceye kadar bir buzdolabında saklayın. 3 saat kadar yeterli olacaktır.
- Pişirmeye hazır olduğu zaman hamuru buzdolabından çıkarın ve yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Pişirme sptreyi ile hazırlanan kurabiye yaptrağına hamuru (her kurabiye için 3 yemek kaşığı) bırakın.
- 350 derecede 8 ila 10 dakika arasında pişirin. Biraz az pişmiş görünmelidir dikkat edin.
Buzlanmanın yapımı
- Tereyağını eritin ve kakaoyu karıştırın.
- Sürülebilir bir kıvamda olana kadar çırparak kakao karışımına dönüşümlü olarak pudra şekeri ve süt ekleyin.
- Gerekirse az miktarda üst ekleyin ve vanilyayı karıştırın.
Bu arada kakao için marka önerisi isteyenlere Callebaut çikolata markasını önerebiliriz. Dünyanın en lezzetli çikolatası olduğuna bahse girebiliriz :)
Şimdi ise bir fincan taze demlenmiş filtre kahve hazırlayalım. Bu yüzden kahve termosu olarak Stanley termos marka ürünümüzü kullanacağız. Yaptığımız filtre kahveyi termosumuza aktaralım. Yaptığımız tarifi ise yemek termosu olan Stanley Klasik Legend Paslanmaz Çelik Yemek Termosu (Kaşıklı) içine koyalım ve yola çıkalım. Afiyet olsun!
Bitti mi? Elbette bitmedi, sırada başka tarif var!
Tatil Şekerli Kurabiye
Yaklaşık olarak 2 düzine kurabiye ortaya çıkar.
Malzemelerimiz
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
- 2 yumurta, çırpılmış
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tartar kreması
- 4 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
Yapımı
- Şekerleri, bitkisel yağları ve tereyağını karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyin. İyice karıştırın.
- Tuz, kabartma tozu, tartar kreması ve un ekleyin. İyice karıştırın.
- Hamuru örtün ve gece boyunca buzdolabında saklayın.
- Hamuru 2 inçlik toplar halinde yuvarlayın ve ardından az miktarda şekerle yuvarlayın. Pişirme spreyi ile hazırlanmış kurabiye yaprağına yerleştirin. Düzleştirmek için hamuru bir bardak veya çatalın alt kısmıyla hafifçe bastırın.
- 350 derecede 8-10 dakika pişirin.
Bu kurabiyeler özellikle sıcak kakao ile enfes gider. Fakat biz filtre kahve ile tüketmeye de bayılıyoruz. Kahvelerinizi, sıcak çikolatalarınızı saatlerce sıcak tutacak olan termoslarımızı incelemeyi unutmayın.
Sağlıkla kalın, iyi tatiller!