Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Termos doğru şekilde nasıl kullanılır?

Termos doğru şekilde nasıl kullanılır?

Termos kullanmaya bir kere alışınca keşke şimdiye kadar kullansaydım diyebilirsiniz. Kahve veya çay keyfini kendinizle beraber gittiğiniz her yere götürebilmek harika bir fikir değil mi!

Termoslar yardımıyla içeceğinizi ve yiyeceğinizi yanınızda taşıyabilmek size ekstra bir özgürlük katacak. Yiyecek-içecek takviyesi sayesinde yapmak isteyip de yapamadığınız birçok aktiviteyi yapabilme imkanına kavuşabilirsiniz.

Termosun doğru şekilde kullanılmasını öğrenerek alacağınız verimi ikiye katlayabilirsiniz. Yaz aylarında soğuk kış aylarında ise sıcak içeceklerinizi daha uzun süre ısı kaybı olmadan tutabilirsiniz. Örneklendireceksek yazın sıcakta diliniz damağınız kuruduğundan buz gibi bir soğuk smoothie’yi, milkshake’i ya da ice coffe’yi çantanızdan çıkarıp her an her yerde içmek istemez misiniz? Kış aylarında ise okulda, kütüphanede ders çalışırken sıcacık bir kış çayını, bitki çayını veya zihninizi yerine getirecek espressoyu, filtre kahveyi yudumlamak istemez misiniz?

Termos kullanımı için her zaman her yer uygundur ancak iklim özelliklerine göre termosa duyulan ihtiyaç farklılık gösterebilir. Yazın güney batı ve güney doğu bölgelerinde dayanılmaz olan sıcağın etkisiyle soğuk içecekler içme ihtiyacı artar. Sürekli sıvı takviyesi gereklidir bu sebeple bahsi geçen bölgelerde çoğunlukla yaz aylarında termos kullanımı artabilir. Ülkemizin doğu ve kuzey kesimlerinde ise kış sertliği kendini daha fazla hissettirir. Zaman zaman kapalı alanlarda bile üşürüz. Buralarda ise kış aylarında her an yanımızda içimizi ısıtacak sıcak içeceklere ve termoslara duyduğumuz ihtiyaç artar. Herkesin farklı zaman dilimlerinde ve farklı yerlerde ihtiyaç duyduğu termos kullanımı hakkında ipuçları için okumaya devam edin.

Termosa yalnızca katı ürünler mi koyabilirim?

Termosların temel çalışma prensibi ısı kaybını önlemektir. Sıcak yiyecek ve içecekleri soğutmamak, soğuk yiyecek ve içecekleri ise ısıtmamak en temel görevidir. Ancak bununla birlikte yalnızca katı ürünlerin muhafaza edileceği anlamına gelmez. Çünkü termosların sızdırmaz özellik gösteren kapakları sıvı taşımaya da yardımcı olur. Termosun içerisinde birçok sıcak, soğuk ve sıvı ürünü tutabilirsiniz.

Termos seçimi yaparken hangi ürünü sıklıkla içine koyacağınızı düşünün. Termosun ısı tutma kapasitesi ve hacmini kendi ihtiyacınıza göre belirleyin. Günlük kullanım için büyük hacimli termoslar seçerseniz daha sonrasında taşımada sıkıntı çekebilirsiniz. Termos çeşitleri çok çeşitli olduğundan her ihtiyacınıza uygun olan ürünü bulmak zor olmayacak.

Termosta soğuk ürün taşırken

Termosların çalışma mekanizması gereği soğuk ürünler daha uzun saatlerde tutulabilir. Hatta genellikle ekstra buz takviyesi ile bu saatler günlere dönüşebilir. Sıcak içeceklere nazaran soğuk içecekler muhafaza etmek daha kolay ve uzundur. Ancak yine de bu uzun süreyi daha da uzatmak için birkaç ipucumuz var.

  • Termosta saklayacağınız ürünü belirleyin
  • Ürünün son kullanma tarihini kontrol edin
  • Termosun kapağını açın
  • Termosu buzdolabına veya derin dondurucuya yerleştirin birkaç saat bekletin
  • Termos iyice soğuduktan sonra ürünü içerisine yerleştirin
  • Zaman kaybetmeden ve ısı alışverişi olmadan hemen kapağını takın

UYARI: Termosun içerisinde soğuk içecek veya yiyecek saklayacaksanız evden çıkmadan hemen önce termosun içerisine yerleştirin. Bekleme süresinde ısı alışverişi olmasın. Ancak termosu daha önceden dolapta soğutabilirsiniz. Ne kadar çok soğutursanız etkisini o kadar arttırırsınız.

Soğuk içeceklerde ek bir yöntemde termosun içerisine buz küpleri atmaktır. Ancak bu aşamada içeceğin türü önem kazanır. Alkollü içeceklerin veya ice coffe’lerin içerisine buz küpleri rahatlıkla atılabilir. Ancak süt gibi ürünlerin yapısını ve tadını bozabilir.

Termosta sıcak ürün taşımak için

Termosları daha çoğunlukla sıcak kahvelerimizi taşımak için kullanırız. Piyasada bulunan binlerce termosun arasından ısıyı en uzun süre muhafaza edeni seçebilirsiniz. Ancak bu kısa saatler ısı tutan termosların kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Termoslar günlük ihtiyaçlara göre üretilir. Gündelik kullanılacak termoslar için sıcağı 6-7 saat tutabilmesi yeterli olur. Ancak bu süreyi biraz daha uzatmak mümkün. Evden çıkmadan önce yapacağınız birkaç küçük işlemle sıcak tutma süresini arttırabilirsiniz.

  • Termosa koyacağınız ürünü hazırlamaya başlayın
  • Bu arada su kaynatın
  • Su kaynadıktan sonra termosun içerisine dökün
  • Hemen kapağı kapatın ve birkaç dakika bekleyin
  • Bir taraftan içeceğinizi hazırlamayı tamamlayın
  • Termos ısındıktan sonra suyu boşaltın ve içeceğinizi yerleştirin
  • Ardından kapağı hemen ve sıkıca kapatın

Termosun içerisinde sıcak süresini arttırmak için bu işlemi evden çıkamadan hemen önce uygulayın. Bu sayede gün boyu kahvenizi ya da çayınızı sıcak ve taze tutabilirsiniz.

Termosun temizliği

Devamlı olarak termos kullanmanın en önemli aşamalarından birisi de termosun temizliğinin günlük olarak yapılmasıdır. Temizlik ve hijyen sağlığımızı doğrudan etkileyen faktörlerden birisidir. Termosun verimliliğinin düşmemesi ve her zaman temiz kalması için temizlik aşaması çok önemlidir. Termosun temizliğini yapmak gözünüzü korkutmasın. Birkaç dakikada temizliği gerçekleştirebilirsiniz.

  • Termosun kapağını açın
  • Kapağını ayrı gövdesini ayrı ayrı yıkayın
  • Sabunlu su ile güzelce köpürtün
  • Daha sonra durulayın
  • İki parçayı da ayrı ayrı kuruması için bekletin
  • Bekleme aşamasında kapağı termosa takmayın içi güzelce kurusun
  • Termosun tamamen kuruduğundan emin olunca kapağı kapatabilirsiniz

Termosların temizliği bulaşık makinesinde de yapılabilir. Genellikle kapakların birçoğu bulaşık makinesinde yıkanmaya uygundur ancak genellikle gövdeleri için makinede yıkanması önerilmez. Termosun özelliğini kaybetmemesi için uyarılara dikkat edin. Termosların kullanım kılavuzlarında belirtilen yıkama talimatlarına mutlaka bakın. Web sitemizde de termos modellerini incelerken yıkama talimatları ile ilgili bilgiyi bulabilirsiniz.

Termos kullanımı ile alakalı aklınıza takılan herhangi bir soru için bize ulaşabilirsiniz. Keyifli günler dileriz şimdilik hoşça kalın. 

İlgili İçerikler

Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri
Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri

Kurumsal hediye olarak tercih edilebilecek en iyi termos modelleri  Firmaların kurumsal hediyeler için en çok tercih ettikleri ürünlerin başında termos...

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Sepetim

Sepetinde ürün yok