Skip to content

⭐ Aynı Gün Teslimat ⭐ ⭐ İkinci Ürüne 30₺ İndirim ⭐

Bebekler İçin Özel Yemek-Ek Gıda Tarifleri (6-9 Ay) - Termos Dünyası

Bebekler İçin Özel Yemek-Ek Gıda Tarifleri (6-9 Ay)

Bebek beslenmesi, annelerin en hassas olduğu konulardan biri. Özellikle 6-9 ay arası, bebeğin gelişiminde kritik bir dönemdir ve doğru beslenme bu süreçte hayati öneme sahiptir. Ancak, dışarıda olmak veya seyahat etmek bu süreci zorlaştırabilir. Termos, sıcak yemekleri muhafaza ederek, annelere bebeklerinin beslenme ihtiyaçlarını dışarıda da rahatlıkla karşılama imkanı sunuyor. Bu yazıda, bebeğinizin 6-9 ay döneminde keyifle tüketebileceği, pratik ve besleyici yemek tariflerini paylaşacağız. Unutmayın, her tarif sadece lezzetli değil, aynı zamanda sevgi dolu ellerden çıkma!

Her anne, bebeğinin sağlıklı ve besleyici yemekler yemesini ister. Ancak, zaman zaman dışarıda olmak, seyahat etmek veya gezmek kaçınılmazdır. Bu noktada sahip olduğunu ufak bir yemek termosu sayesinde, dış mekan aktivitelerinizde bebeğinizin beslenme rutini asla aksatmamış olur. Siz ne zaman ihtiyaç duyarsanız, sıcacık ve lezzetli yemekler bebeğinizin önünde olacak. Bu yemek tarifleri, sadece besleyici değil, aynı zamanda bebeğinizin damak tadına da hitap ediyor. Seyahatlerde anneler için kurtarıcı bir çözüm olan bu termoslar, artık bebeğinizin keyifli yemek zamanlarının da vazgeçilmezi olacak.

Ebeveyni ile beraber seyahat edecek bebeklerin ilk haftadan sonra uçması bir sorun teşkil etmemekle beraber, uzman görüşü almak her zaman iyi bir fikirdir. Bebeklerle seyahat ederken gündüz vaktini tercih edebilirsiniz. Bu yazıda bebeğinizin öğününü yanınızda taşıyabileceğiniz en iyi termos modellerinden ziyade, termos içinde taşıyabileceğiniz yemek tariflerini sizinle paylaşıyoruz.

6 aylık bebeğime ne yemek yapabilirim?

Altı aylık olan bebeğinize ek gıdaya başladığınızda, sindirim sistemini rahatsız etmeyen ve alerjik reaksiyon riski düşük olan sebzeler, meyveler, yoğurt ve tahılları tercih etmelisiniz. İlk sebzeler arasında patates, tatlı patates, havuç, balkabağı ve kabak bulunabilir. Mevsimine göre elma, armut, muz, şeftali, kaysı, erik ve avokado gibi meyveler de bebeğinize uygun seçenekler olacaktır. Doktorunuzun önerileri doğrultusunda bu sıralamayı değiştirebilirsiniz. Ayrıca, bebeğinizin kabul etme durumuna göre de sıralamayı ayarlayabilirsiniz.

Ek gıdalarla tanışan bebeğinize, pirinç ve irmiği sebze ve meyve pürelerine ekleyerek devam edebilirsiniz. Daha sonra, önemli bir hayvansal protein kaynağı olan yumurta sarısını da menüye ekleyebilirsiniz.

Sebzeleri tercihen buharda haşlayarak hazırlamanız daha iyi olacaktır. Haşlanan sebzeleri tel süzgeç yardımıyla püre haline getirip, içine bir miktar zeytinyağı ekleyerek bebeğinize verebilirsiniz. İlk başlarda, tek tek alıştırarak başlayabilirsiniz. 2 veya 3 sebzeyi birlikte haşlayarak karışık püreler de verebilirsiniz. İçlerine pirinç veya irmik gibi tahıllar eklemek de uygun olacaktır. Örneğin, patates+havuç+pirinç gibi veya patates+kabak+pirinç gibi karışık sebze püreleri hazırlayabilirsiniz. Bebeğiniz alıştıkça, porsiyonları 40-60 ml olarak artırabilirsiniz.

1- Sağlıklı Kış Sebzeleri Püresi

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, bebeğimin sağlığını nasıl koruyabilirim diye düşünüyorsam, pratik bir önerimiz var. Hazırlayacağınız sebzeli püre ile bebeğinizin sağlığını destekleyebilirsiniz. Bu püreyi keyifle yiyen bebeğiniz, aynı zamanda vücuduna sağlıklı besinler alır. İşte, kış aylarında bebeğinizi hastalıklara karşı güçlendirecek, kış sebzeleri püresi tarifi:

Malzemeler

Kış sebzeleri püresini evinizde bulunan birkaç sebze ile hazırlayabilirsiniz:

  • Yarım patates
  • 1 adet dolmalık biber
  • Yarım havuç
  • 1 dal maydanoz

Hazırlanışı

Bebeğinize özel sebze püresi hazırlamak için pratik birkaç adımı takip etmek yeterli.

  • Sebzeleri soyup yıkayarak küp küp doğrayın, maydanozu da sebzelere ekleyin.
  • Sebzeleri buharda veya haşlayarak pişirin.
  • Az miktarda pişme suyu ile birlikte sebzeleri mikserden geçirin.
  • Bebeğinizin kışa özel sebze püresi hazır.

2- Bebeğiniz İçin Sağlıklı Kahvaltı Karışımı

Bebeğinizin beslenmesine dikkat etmek, onun sağlıklı gelişimi için en önemli adımlardan biridir. Özellikle sabah kahvaltısı, bebeğinizin gün boyunca ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamak adına kritik bir öneme sahiptir. Sağlıklı bir kahvaltı, onun gününü enerjik ve mutlu geçirmesine yardımcı olur. İşte bu amaçla hazırlayabileceğiniz, bebeğinizin besin ihtiyacını karşılayacak sağlıklı bir kahvaltı karışımı tarifini sizinle paylaşmak istiyoruz.

Bu tarifte anne sütü veya bilindik markalar tarafından üretilen devam sütü kullanarak bebeğinize ihtiyacı olan sıvıyı sağlıyoruz. Bu sütler, bebeğinizin büyümesi ve gelişimi için önemli besin öğeleri içerir. Ayrıca Bebelac Tahıllı Karışım, bebeğinize enerji sağlayacak sağlıklı tahıl içeriğiyle bu karışıma lezzet katıyor. Yumurta sarısı, beyaz peynir ve pekmez ise protein ve vitamin açısından zengin eklemeler olarak tarife dâhil ediliyor. Bu malzemeler, bebeğinizin kemik ve kas gelişimi için önemli bir rol oynar.

Malzemeler:

  • 150 ml. anne sütü (alternatif: Devam Sütü*)
  • 2 yemek kaşığı Bebelac Tahıllı Karışım
  • 1/8 haşlanmış yumurta sarısı**
  • ½ kibrit kutusu beyaz peynir (yaklaşık 10 gram)***
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

Hazırlanışı:

Bebeklerimize özel bir kahvaltı karışımı hazırlamak için yumurta sarısını ve peyniri çatalla iyice ezerek başlıyoruz. Yumurta sarısı, bebeğin gelişimi için önemli olan protein ve demir kaynağıdır. Peynir ise kalsiyum deposu olarak bilinir ve büyüme ile kemik gelişimini destekler.

Hazırladığımız karışımı, anne sütü veya önceden hazırlanmış devam sütüne ekliyoruz. Son olarak Bebelac Tahıllı Karışım ve pekmezi ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Ve işte, bebeğimize özel, besleyici bir kahvaltı hazır! Bu karışım, özenle seçilmiş tahılları ile Bebelac Tahıllı Karışım, içerdiği 8 vitamin (A, C, D3, B1, B6, B12, folik asit, niasin), kalsiyum ve demir ile bebeğin bilişsel gelişimine ve sağlıklı büyümesine destek oluyor. Afiyet olsun!

*Bebeğinizin en değerli besini anne sütüdür. Eğer anne sütü yetersiz kalıyorsa, uzman bir sağlık çalışanına başvurunuz. Bu durumda zamanında doğmuş ve sağlıklı olan tüm bebekler için tek başına yeterli olacaktır.

**6 aylık olmuş bebekler için yumurta sarısına 1/8 miktarında başlanarak zamanla bu miktar arttırılabilir. Ortalama olarak 8 aylık bir bebek, bir yumurta sarısını tüketebilir. Ancak, yumurta beyazı alerjen olduğu için 12. aydan önce bebeğinize verilmesini önermiyoruz.

***Bebeğinize beyaz peynir verirken tuzsuz olanları tercih edebilir veya peyniri akşamdan suda bekleterek tuzunu alabilirsiniz. 7 aylık olan bebeğinize verdiğiniz beyaz peynir miktarını yaklaşık olarak 1 kibrit kutusu büyüklüğünde (20 gram) artırabilirsiniz.

3- Kuskuslu Katı Çorba

Kuskuslu Katı Çorba, bebişlerimizin ek gıdaya geçiş sürecindeki beslenme ihtiyaçlarına mükemmel bir cevap sunuyor. Özellikle 6 ayını dolduran bebeklerimiz için bu tarif, besleyici öğelerle dolu olup aynı zamanda pütürlü gıdalara alışmalarını kolaylaştırıyor. Bebeğiniz için sağlıklı bir başlangıç yapmak istiyorsanız, bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Yeni tatların ve dokuların keşfi, bebeklerin büyüme sürecinde çok önemlidir. Kuskuslu Katı Çorba, bu sürecin sağlıklı ve lezzetli bir parçası olacak. Bebeğinizin damak tadına uygun, besin değeri yüksek bu tarifi deneyerek onun beslenme alışkanlıklarını olumlu yönde şekillendirebilirsiniz.

Malzemeler

  • 4 - 5 yemek kaşığı kuskus
  • 150 ml su
  • 1 çay kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sebze püresi

*Evdeki sebzeleri buharda haşlayıp çatalla iyice ezdikten sonra sebze püreniz hazır. 😊

Hazırlanışı

  • Kuskusu tuzsuz bir şekilde haşlayarak süzüyoruz.
  • 1 çay kaşığı tereyağını sebze püresine ekleyerek iyice karıştırıyoruz.
  • Pişirdiğiniz kuskusu sebze püresine ekleyerek karıştırıyoruz.

Ve Kuskuslu Katı Çorbası hazır! Şimdiden afiyet olsun. 💚

*Çorbanızı arzu ederseniz yıldız şehriye ile de yapabilirsiniz.

Bu tarifle birlikte bebişlerimizi lif açısından zengin bir şekilde beslemiş olduk. Bol lifli tarifimiz, kabızlık ve sindirim problemlerini önlemelerine yardımcı olacak. Ayrıca potasyum takviyesi de almış oldular. Üstelik seçtiğimiz sebzeyle uyumlu olarak birçok vitamin ve mineralden de faydalandılar.

4- Çocuk Devam Sütlü İrmikli Muhallebi

Devam sütü ile hazırlanan irmikli muhallebi, bebeğinizin gelişim döneminde ihtiyaç duyduğu besinleri dengeli bir şekilde sunuyor. Bu tarif, 1 tatlı kaşığı irmik, 150 ml su, 2 kayısı, çeyrek muz, çeyrek elma ve 3 ölçek devam sütü içeriyor. Yumuşak kıvamı ve lezzetli meyvelerle zenginleştirilmiş olan bu muhallebi, bebeğinizin damak tadına hitap ederken, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı da kazandırıyor.

Hazırlığı oldukça basit olan bu tarif, bebeğinizin enerji ve besin ihtiyacını karşılayacak şekilde dengelenmiş bir öğün sunar. İrmik, enerji deposu olmasının yanı sıra demir açısından da zengindir. Ayrıca içerdiği liflerle bebeğinizin sindirim sistemini destekler. Meyveler ise doğal vitamin ve mineral kaynaklarıdır, bu sayede bebeğinizin bağışıklık sistemini güçlendirir. Devam sütü ise gerekli protein, kalsiyum ve diğer temel besin maddelerini sağlar. Bu tarif, bebeğinizin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için harika bir seçenektir.

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı irmik
  • 150ml su
  • 2 kayısı
  • Çeyrek muz
  • Çeyrek elma
  • 3 ölçek devam sütü

Hazırlanışı:

İrmiği su ile pişirin, kıvam alınca ılımaya bırakın. Ilıdığında toz devam sütünü üstüne ekleyip karıştırın, topaklanmaması için iyice karıştırmak gerekir. Sonrasında cam rende ya da blenderda çekilen meyveler üzerine eklenir ve hazır. Afiyet olsun. 💚

5- Muzlu Süt

Bebeğinizi beslemenin en değerli yolu, anne sütü veya uygun görülen devam sütüdür. Bu besin kaynakları, sağlıklı büyüme ve gelişimin teminatıdır. Ancak bazı durumlarda, katı meyve eklemek de bebeğinizin diyetine zenginlik katabilir. Özellikle elma, armut, ve şeftali gibi meyveler, sütün içerisine karıştırılarak bebeğinize sunulabilir. Bu şekilde, bebeğiniz hem temel besin ihtiyaçlarını karşılamış olur hem de farklı lezzetler keşfedebilir. Unutulmamalıdır ki, anne sütü her zaman en doğrusudur ve mümkün olduğunca tercih edilmelidir. Anne sütünün mümkün olmadığı durumlarda ise, doktorunuza başvurarak uygun bir devam sütü seçimi yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • Anne sütü veya devam sütü*
  • Muz

Hazırlanışı

  • Hazırlamış olduğunuz 150 ml anne sütü veya kullanılıyorsa doktorun uygun gördüğü devam sütünün içerisine katı meyve sıkacağında sıkıp tel süzgeçten süzdüğünüz elma, armut, şeftali gibi bir meyvenin suyundan 50 ml kadar ilave ederek bebeğinize meyveli süt verebilirsiniz.
  • Anne sütü bebeğiniz için en iyisidir. Anne sütü ile beslenmenin mümkün olmadığı durumlarda doktorunuza danışınız.

6- Sütlü Patates Püresi

Ek gıdaya geçen bebeğiniz için kolayca hazırlayabileceğiniz lezzetli ve doyurucu bir tarif olan sütlü patates püresinin hazırlık süreci oldukça kolay! Hadi tarife başlayalım. 🤗

Sütlü Patates Püresi Malzemeleri:

  • 1 küçük boy patates 🥔
  • 30 ml anne sütü veya devam sütü

Sütlü Patates Püresi Hazırlanışı:

  • Patatesi güzelce yıkadıktan soyuyoruz ve dilimliyoruz. 🥔
  • Dilimlediğimiz patatesi bir tencerede haşlıyoruz. 
  • Patatesimiz haşlandıktan sonra bir çatal yardımıyla iyice eziyoruz. 
  • 30 ml anne sütü veya içime hazır 30 ml devam sütünü patates püresine ekleyerek karıştırıyoruz. 
  • İstediğiniz her sebzeyi bu tarife uyarlayabilir, ekleyebilirsiniz böylece bebeğiniz sebzelerin tadına daha kolay alışabilir. Afiyet olsun 💚

Bu tarif ile bebeğimizi A, C, D ve B vitaminleri, kalsiyum, demir, potasyum, fosfor mineralleri ve liften zengin bir öğünle beslemiş olduk.

Bebek beslenmesi, her anne-babanın en önem verdiği konulardan biridir. Bu noktada, Termos Dünyası olarak sizlere en değerli önerileri sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için kaliteli besinlere erişim sağlamak, onun geleceğini şekillendiren önemli bir adımdır. Bizimle birlikte bu yolda ilerleyerek, bebeğinizin beslenme ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak için sağlam adımlar atmış olacaksınız. Siz de bu konuda değerli deneyimlerinizi bizimle paylaşarak, bebek beslenmesi konusundaki bilgi dağarcığımızı zenginleştirebilirsiniz. Unutmayın, her bebek eşsizdir ve onların ihtiyaçları da özeldir. Onlara en uygun olanı bulmak, onları sağlıklı bir geleceğe taşımak için atılacak en önemli adımdır.

İlgili İçerikler

Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri
Kurumsal Hediyeler için Termos Önerileri

Kurumsal hediye olarak tercih edilebilecek en iyi termos modelleri  Firmaların kurumsal hediyeler için en çok tercih ettikleri ürünlerin başında termos...

Stanley The Artisan Serisi İnceleme
Stanley The Artisan Serisi İnceleme

Stanley The Artisan Serisi Ürün İncelemeleri Stanley yeni The Artisan serisi retro çizgileri ile adeta zamanda yolculuğa çıkarıyor. Stanley Milestones...

Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi - Termos Dünyası
Stanley Adventure To-Go Yemek Termosu incelemesi

The Adventure To-Go Food Jar, modern tasarımıyla ve dayanıklı performansıyla öne çıkıyor. İzolasyonlu ve sızdırmaz olan bu yeni ürünler, çantanızın...

Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar - Termos Dünyası
Stanley 0.53 Yemek Termosları Arasındaki Farklar

Stanley markasının güvenilirliği ve kalitesiyle öne çıkan iki özel modeli, Stanley Adventure 0.53 Paslanmaz Çelik Vakumlu Yemek Termosu ve Stanley...

Sepetim

Sepetinde ürün yok